• 
11min. leestijd

Snel herstel: 6 stappen om jouw geblokkeerde Facebook advertentieaccount te herstellen

Vrijblijvend advies?

We gaan graag samen met jou vrijblijvend in gesprek. Een gesprek waarin we jouw bedrijf en jouw toekomstplannen gaan bespreken.

Het ervaren van een geblokkeerd Facebook advertentieaccount kan een uitdagende tegenslag zijn voor elk bedrijf dat vertrouwt op Facebook advertising. Maar houd je hoop vast! We loodsen je in deze blog door een aantal acties heen, zodat je je geblokkeerde Facebook advertentieaccount gemakkelijk weer terug krijgt. Je kunt de herstelprocedure van het account versnellen en jouw advertentiecampagnes hervatten door deze technieken te implementeren en voortdurend in contact te blijven met Facebook. Kom je er na het lezen van deze blog nog steeds niet uit? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je graag!

1. Bekijk de melding van Facebook

Als je erachter komt dat jouw advertentieaccount is geblokkeerd, bekijk dan zorgvuldig de melding van Facebook. Als je de oorzaak van de blokkering herkent, krijg je essentiële informatie over het specifieke beleid of de richtlijn die werd overtreden. Met deze kennis kan je de situatie succesvol oplossen en soortgelijke overtredingen in de toekomst voorkomen.

2. Corrigeer de overtreding

Onderneem onmiddellijk actie om de overtreding aan te pakken die heeft geleid tot de blokkering van jouw advertentieaccount. Als de overtreding betrekking heeft op verboden inhoud, oneerlijke bedrijfsmethoden of beleidsovertredingen, breng dan de nodige wijzigingen aan in jouw advertenties en landingspagina's. Zorg ervoor dat je voldoet aan de advertentierichtlijnen van Facebook en verwijder alle onderdelen die verboden of misleidend zijn.

3. Vecht de blokkering aan 

Facebook heeft een procedure voor het aanvechten van verboden advertentieaccounts. Vecht de blokkering via de juiste instanties aan om het herstelproces te starten. Maak een duidelijk, overtuigend beroep waarin je de acties beschrijft die je hebt ondernomen om de overtreding recht te zetten. Wees eerlijk en open en lever bewijs om je beweringen te versterken, zoals bijgewerkte advertentieteksten of landingspagina’s.

4. Ga het gesprek aan met Facebook Support: 

Contact opnemen met Facebook Support is essentieel voor een snel accountherstel. Gebruik de aangeboden kanalen, zoals het Business Help Center of het Ads Help Center, om contact op te nemen met de medewerkers van Facebook. Vermeld duidelijk jouw probleem, maak melding van jouw beroep en vraag hun hulp bij het versnellen van de beoordelingsprocedure. Wees volhardend en geduldig in je communicatie.

5. Zoek hulp bij de community en experts

Word lid van geschikte Facebook advertentienetwerken of forums om suggesties en aanwijzingen te krijgen van experts die met vergelijkbare problemen te maken hebben gehad. Deel jouw ervaringen met hen en vraag hun advies.

6. Voorkom toekomstige overtredingen:

Geef prioriteit aan het nemen van preventieve maatregelen zodra je toegang hebt tot jouw advertentieaccount om meer blokkades te voorkomen. In onze blog over het voorkomen van blokkades lees je alles over de advertentie regels en voorschriften van Facebook. Om naleving te garanderen, moet je jouw landingspagina's en advertentiecampagnes regelmatig controleren en bijwerken. Toekomstige account blokkades kunnen worden voorkomen door een proactieve houding aan te nemen.

Conclusie:

Hoewel een geblokkeerd Facebook advertentieaccount jouw marketinginspanningen kan verstoren, is het herstellen ervan geen onoverkomelijke taak. Door de overtreding onmiddellijk aan te pakken, een overtuigend beroep in te dienen, contact op te nemen met de ondersteuning van Facebook en hulp in te roepen van professionals, kan je het herstelproces van het account versnellen.

Kom je er na het lezen van deze blog nog steeds niet uit? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je graag!

Klaar om jouw bedrijf te laten groeien?

Wij houden wel van een uitdaging, aarzel niet en plan een vrijblijvend adviesgesprek in om te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen!