• 
10min. leestijd

6 cruciale tips om te voorkomen dat jouw Facebook advertentieaccount wordt geblokkeerd

Vrijblijvend advies?

We gaan graag samen met jou vrijblijvend in gesprek. Een gesprek waarin we jouw bedrijf en jouw toekomstplannen gaan bespreken.

Facebook advertenties zijn nu een cruciaal onderdeel van de marketing werkzaamheden van veel bedrijven. Het blokkeren van jouw Facebook-advertentieaccount kan echter een nachtmerrie zijn en resulteren in een aanzienlijk verlies van inkomsten en bereik. Wij hebben een lijst met 6 cruciale suggesties opgesteld om jou te helpen met het voorkomen dat jouw Facebook-advertentieaccount wordt geblokkeerd. Door deze tactieken in de praktijk te brengen, kun jij jouw account beschermen en een sterke online aanwezigheid behouden.

Mocht je daarna nog steeds problemen ervaren, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en we gaan samen kijken naar de beste oplossing die ervoor zorgt dat jij weer zorgeloos kunt adverteren.

Volg de reclamerichtlijnen van Facebook

Zorg ervoor dat je de reclameregels van Facebook begrijpt en naleeft. Leer de regels voor verboden taal, verboden gedrag en verboden producten kennen. De kans dat jouw account wordt gemarkeerd of geblokkeerd, wordt kleiner als je je aan deze richtlijnen houdt.

Maak advertenties die van hoge kwaliteit zijn

Richt je op het produceren van aantrekkelijke advertenties van hoge kwaliteit die aansluiten bij jouw doelgroep. Wees voorzichtig met het gebruik van misleidende of clickbait-achtige inhoud omdat dit kan leiden tot ontevreden gebruikers en blokkades van accounts. Zorg voor transparantie in de advertenties.

Gebruik de juiste landingspagina's

Zorg ervoor dat jouw landingspagina's gerichte en relevante inhoud hebben die gelijk lopen met jouw advertenties. De richtlijnen van Facebook kunnen leiden tot blokkades als je misleidende tactieken gebruikt of landingspagina's maakt die niks te maken hebben met het onderwerp van de advertentie. Het is belangrijk om jouw landingspagina's en advertenties consistent te houden.

Vermijd verboden inhoud

Vermijd het gebruik van aanstootgevend, seksueel expliciet of misleidend materiaal dat verboden is. Hieronder vallen grafische voorstellingen, valse verklaringen, haatdragende taal en illegale producten en diensten. Check regelmatig jouw landingspagina's en advertentie creatives om mogelijke overtredingen te voorkomen.

Maak niet té veel gebruik van Facebook-functies

Vermijd overmatig gebruik van bepaalde functies, zoals targetingopties of advertentiefrequentie. Facebook kan dergelijke praktijken beschouwen als spam of opdringerig, wat kan leiden tot het blokkeren van jouw advertentieaccounts. Zorg voor een evenwichtige benadering van het gebruik van de advertentiefuncties van Facebook.

Respecteer de privacy van gebruikers

Respecteer de privacy van gebruikers en zorg ervoor dat alle relevante gegevensbeschermingsregels worden gevolgd. Wanneer je gebruikersinformatie verzamelt, zorg er dan voor dat je de juiste toestemming hebt en ga er veilig mee om. De gevolgen van het overtreden van privacywetten kunnen zeer ernstig zijn voor jouw advertentieaccount, en gaan vaak verder dan een simpele blokkade…

Conclusie: 

Om te voorkomen dat jouw Facebook-advertentieaccount wordt geblokkeerd, moet je je houden aan het beleid van Facebook, transparantie handhaven, inhoud van hoge kwaliteit leveren en de privacy van gebruikers respecteren. Door onze 6 tips in deze blog toe te passen, kan je het risico van advertentieaccount blokkades aanzienlijk verkleinen en jouw advertentiecampagnes veiligstellen. 

Kom je er na deze tips nog steeds niet uit? Wij hebben altijd een oplossing voor je! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en we gaan samen kijken naar de beste oplossing die ervoor zorgt dat jij weer zorgeloos kunt adverteren.

Klaar om jouw bedrijf te laten groeien?

Wij houden wel van een uitdaging, aarzel niet en plan een vrijblijvend adviesgesprek in om te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen!